Tallimme

 

Tallimme on rauhallinen yksityistalli, jossa sulassa sovussa asustaa ratsuja sekä ravureita.

Tallissamme on 16 tilavaa karsinapaikkaa ja leveät valoisat käytävät. Hevosille löytyy pesupaikka, joka on eri tilassa kuin karsinat. Valjaille ja satuloille on oma valjashuone ja kaappeja löytyy myös muiden tavaroiden säilytykseen. Pieni paikka löytyy myös eväiden naposteluun. Käytössä on myös pakkopilttuu mahdollisia eläinlääkärin tutkimuksia tai hoitoja varten.

Koneellisen ilmastoinnin ansiosta tallin ilman laatu on erinomainen.

 

Pihalta löytyy myös kahden hevosen jalastalli. Jalastalli on tarkoitettu hevosille, joilla on esim. hengitystieongelmia. Jalastallin ilmastointi on suunniteltu niin,  että ilma tallissa vaihtuu tehokkaasti.

 

Hevosten kuivikkeena käytämme ympäristöystävällistä vaaleaa rahkaturvetta. Turpeesta ja hevosenlannasta jatkojalostamme tallimme rumpukompostorissa POLLEN PUHTI lannoiteseosta myyntiin.

 

Pihapiiristä löytyy 12 tilavaa ulkoilutarhaa. Pyrimme siihen, että jokainen hevonen ulkoilee tarhassa koko päivän tai vähintään puolipäivää, hevosen tarpeiden ja tilanteen mukaan.

Kesällä on myös laidun mahdollisuus. Kesästä riippuen laitumelle otetaan myös ulkopuolisia hevosia. Voit tiedustella paikkoja keväällä.

Tallillamme ei ole ratsastuskoulutoimintaa emmekä anna ratsastustunteja.

Tallillamme voit saada apua hevosten hoitoon ja ongelmatilanteisiin. Olemme Sinulle apuna kun hevonen sairastaa !

 

Vierailut

Tallillamme on käynyt tutustumassa päiväkotiryhmiä, koululuokkia, opiskelijoita, vanhuksia sekä ”polttari”-väkeä. Tiedustelut ks. Yhteystiedot.

 

Hevostalli

Mika Hämäläinen

 

Laidunkauden avajaiset 2006 …

”meillä on tilaa temmeltää ja touhuta”

Kuvat: Kaisa Pyylampi

Yli-Iin hoitokodin asukkaat viettämässä kesäistä retkipäivää ja tutustumassa talliin sekä hevosiin